Gå til hovedmeny

Jorden sett fra himmelen      Jubileumsutgave 

Et flyportrett av kloden vår

Tilgjengelighet: Utgått vare
Jorden sett fra himmelen ble første gang utgitt i 1999 og har siden vakt stor oppmerksomhet verden over. Siden den første utgaven har boken solgt i over tre millioner eksemplarer og er oversatt til 24 språk.
Varenummer890054
Forlag/produsentFagbokforlaget
ForfatterArthus-Bertrand
Utgivelsesår2011-09
Antall sider450s
Fotos - illustrasjonerF-fotos.
InnbindingHard perm
ISBN9788241907272
SpråkNorsk

Denne fjerde utgaven omfatter 100 nye fotografier, blant annet fra Påskeøya, Syria, Gabon og Grønland. Boken inneholder også en tilstandsrapport over de økologiske og samfunnsmessige truslene som verden står overfor i dag.

Hvert år legger Yann Arthus-Bertrand ut på nye tokt med kamera i hånd, og med jevne mellomrom oppdateres boken. Nye, aktuelle områder innlemmes. Resultatet er et unikt portrett av Jorden.

Artiklene som er skrevet av internasjonale spesialister innenfor de ulike feltene, er enten nye eller oppdaterte, og det samme gjelder kommentarene til de om lag 220 bildene.
Jorden sett fra himmelen er informativ samtidig som den inspirerer mennesker til å oppdage, forstå og tenke over hvilken arv vi etterlater oss til kommende generasjoner.

Om forfatteren:

Yann Arthus-Bertrand har alltid vært fascinert av dyrenes verden og av naturen. I en alder av 30 år dro han til Kenya sammen med sin kone Anne for å studere en løveflokk på nært hold i tre år. Her tok han i bruk kameraet for å feste inntrykkene sine til filmrullen, og oppdaget det som skulle bli hans kall i livet.

Tilbake i Frankrike utgir han i 1981 sin første bok:
Lions (Løver), blir naturfotograf og produserer en rekke verk med flyfotografier. I 1994 begynner han på oppdrag fra Unesco å lage en billedlig oversikt over verdens vakreste landskaper sett fra oven, og arbeidet munner ut i første utgave av Jorden sett fra himmelen i 1999.

Siden 2000 har utstillingen med samme navn reist verden rundt. Den holdes utendørs, er gratis, har hittil vært vist i mer enn 130 byer og er blitt sett av flere titalls millioner mennesker.

I 2005 stifter han GoodPlanet, som i dag er en anerkjent miljøvernorganisasjon. I 2009 stiller han ut
6 Milliards d’autres (6 milliarder andre) i Grand Palais i Paris: 5000 filmsnutter som er spilt inn på ulike steder i verden, med menn og kvinner som uttaler seg om forskjellige temaer. Deretter spiller han inn Home, en langfilm om jordens tilstand som hadde premiere 5. juni 2009 på nøyaktig samme tidspunkt over hele verden, både på tv, kino og dvd.

I 2006 ble han valgt til medlem av Frankrikes Académie des Beaux-Arts, og i april 2009 ble han utnevnt til FNs første goodwillambassadør for miljøet.
Yann Arthus-Bertrand har utgitt mer enn 80 bøker, de fleste sammen med Hervé de La Martinière, på Hachette, på Éditions du Chêne, på Nathan Image, og på Éditions de La Martinière.

Forord

I 1999 utga forlaget La Martinière Jorden sett fra himmelen for første gang. Hvem kunne ha forestilt seg at det som den gang bare var en bok, ti år senere skulle ha vokst til et monument? Til et gigant prosjekt som dessuten har gjort sin opphavsmann, Yann Arthus Bertrand, til en av verdens mest profilerte miljøforkjempere?

Jorden sett fra himmelen har solgt i mer enn 3 millioner eksemplarer. I tillegg har for fatteren skrevet av leggerne 365 jours pour la Terre (365 dager for Jorden) og La Terreracontée aux en fants (Jorden fortalt til barn), som til sammen har solgt i over 2 milli oner eksemplarer. Utstillingene, som etter Yanns ønske arrangeres under åpen himmel, har trukket til seg flere hundre millioner besøkende verden rundt. Forfatteren har også laget flere tvprogrammer der han avslører hvordan menneskenes aktiviteter ødelegger miljøet. Og siste nytt er et helt spesielt konsept–filmen Home, som distribueres gratis over hele verden både på Internett, tv, dvd og kino, slik at hvem som helst kan se den.

Yann har et oppriktig ønske om å dele sin bekymring for Jordens fremtid ved å vise dens skjønnhet for flest mulig mennesker, fattig eller rik, for at hver og en av oss skal bli mer bevisste og gjøre en innsats for å redde verden. Og det er ingen tvil om at dette prosjektet berører folk. Ved hjelp av et enestående talent har Yann produsert en rekke sterke bilder som skaper et bånd mellom tilskueren og verden.

Siden 1999 har mannen bak denne boken til bakelagt utallige mil i svimlende høyder. Yann er ikke bare forfatter og fotograf, men også min venn. Jeg kjenner ham bedre enn de fleste andre og kan skrive under på at han har en sterk utstråling, både i møte med enkelt personer og når han taler til fordel for en større sak. For å full føre dette verket har det vært nødvendig med bistand fra utallige mennesker. Disse har han henvendt seg til, om nødvendig gjentatte ganger, og over talt dem ved hjelp av sine talegaver og sin utømmelige energi.

Det er nettopp takket være disse egen skapene at Yann er blitt ut nevnt til goodwill ambassadør for FNs miljøprogram, UNEP. Denne tittelen inne bærer at han kan reise verden rundt som talsmann for miljøvern samtidig som han er beskyttet av den diplomatiske etikette. Jeg er ikke i tvil om at Yann vil bruke sin nye funksjon som et middel til å utfordre etablerte grenser og riste litt i statsledere som foreløpig uroer seg for lite for miljøet.

I løpet av de ti årene som er gått, har det vært mange høydepunkter. Ett av dem er 6 milliard d’autres (Seks milliarder andre), en genial idé som etter hvert er blitt til både utstilling og bok. Prosjektet, som består i å reise rundt til alle verdens land og stille innbyggerne noen enkle spørsmål for på den måten å få frem deres egen art, har gått rett til hjertet på publikum. Under en utstilling så jeg folk som gråt i møte med så mye menneskelighet.

Ti år etter den første bok utgivelsen lever Jorden sett fra himmelen fort satt videre. Tar jeg ikke mye feil, vil den gjøre det i uoverskuelig fremtid også.

Hervé de la Martinière, april 2009


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Norges sommerfugler Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Gyldendals nordiske feltflora Humler i Norge
Mossor Dagfjärilar - Fältnyckeln
Danmarks halvgræsser Norsk lavflora i farger
Skjæreboka Gräshoppor i Sverige

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid