Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Norske fugleatlas


Bøkene i serien av fugleatlas er de mest detaljerte bøkene om utbredelse og trekk av de fugleartene som finnes i Norge. Alle bøkene er basert på kartlegging som i all vesentlighet er utført frivillig av folk i det ornitologiske miljøet i Norge. I hovedsak undersøkelser og prosjekter ledet av Norsk Ornitologisk Forening. Bøkene har flotte detaljkart over utbredelse og trekk, supplert med artsomtaler der all vesentlig kjent informasjon fra norske forhold er beskrevet.

De norske fugleatlasene er bøker som alle andre fuglebøker vil hente informasjonen fra når de lager sine oppsummeringer av trekk og utbredelse. Vi anbefaler originalverkene framfor kopiene, benytt derfor våre tilbud gjeldende ut året (se lenger ned) og kjøp bøkene du mangler nå!

Atlasbøkene består av Norsk fugleatlas (hekkefugl), Norsk RingmerkingsAtlas vol 1 og - vol.2 (trekkruter) og Norsk VinterfuglAtlas. Forhåpentligvis utvides serien med "sjeldne fugler", men tidspunkt for en slik utgivelse er uklar.

Norsk VinterfuglAtlas - kr 398
De fleste nordmenn assosierer vinter med snø og kulde. Fuglene ser vi lite til, foruten gjestene på fuglebrettet. Denne boka viser likevel at fuglelivet vinterstid i Norge er langt mer innholdsrikt. I regi av Norsk Ornitologisk Forening har nesten 3200 fugleinteresserte personer over hele landet vært med på å samle inn prosjektets grunnlagsdata bestående av mer enn 208 000 enkeltobservasjoner. Hele 194 fuglearter presenteres med detaljerte utbredelseskart og utfyllende beskrivelser, som vektlegger artenes vinterutbredelse, status og vinterøkologi. Boka er skrevet av over 75 fagfolk og fugleinteresserte. Les mer...


Norsk Fugleatlas
Norsk Fugleatlas er sluttproduktet etter Norsk Ornitologisk Forening Atlasprosjekt, som ble oppstartet i 1977. Prosjektet hadde som utgangspunkt å kartlegge norske fuglearters hekkeutbredelse, og over 1400 fugleinteresserte personer over hele landet har vært med å samle inn prosjektets grunnlagsdata. I denne boka legges det omfattende materialet fram. Samtlige 238 fuglearter som ble påvist hekkende i perioden 1970-1989 presenteres med detaljerte utbredelseskart og utfyllende tekster. Denne boken er nå utsolgt.

Norsk VinterfuglAtlas Kr 398 Les mer...Norsk Ringmerkingsatlas - Nå nedsatt pris!
De to bøkene presenterer resultatene av mer enn 80 års ringmerking av norske fugler i perioden 1914-1999. De omhandler trekkbevegelsene til 233 arter over 880 sider. Alle arter der det foreligger gjenfunn av fugler merket i Norge er presentert. Det første bindet beskriver 115 arter (lommer - alkefugler). Det andre bindet dekker 118 arter fra duer til og med spurvefugler.

Presentasjonene er standardisert og er ikke noen detaljert analyse av gjenfunnsmaterialet. Hovedmålet med utgivelsen er primært å vise status for det norske gjenfunnsmaterialet. Resultatene er viktige både for forskning og forvaltning, men enhver fugleentusiast vil finne masse interessant informasjon i Ringmerkingsatlaset. Det er å håpe at boka kan bidra til at det norske gjenfunnsmaterialet blir bearbeidet i mer detalj og at nye ringmerkingsprosjekter blir igangsatt.

Norsk Ringmerkingsatlas vol 1. Kr 149 (kr448) Les mer...
Norsk Ringmerkingsatlas vol 2. Kr 149 (kr448) Les mer..
Samlet sett vol 1+2 Kr 198 (kr896) Les mer...

Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2023 Norske amfibier og reptiler
Insektene i hagen Frøboka
Artsmangfold i skog Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Hvem er den lille fuglen der? Norsk lavflora i farger
Fugledagbok Mossor

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid