Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Levering til jul
Vår nettbutikk har oppdatert varelager. Bestiller du varer vi har på lager, sendes de normalt neste arbeidsdag etter bestilling.
Bestiller du varer vi ikke har inne, får du raskt beskjed om vi ikke tror vi kan skaffe det i tide til jul, og du kan evt. stryke ordren.
God julehandel! 

Klima

Hva skjer?

Pris: 398
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 7-10 dagers leveringstid
Hva er det som skjer, og hvorfor skjer det? Hva vil konsekvensene bli - for deg og meg og barna våre, og for dyrene og plantene som vi er avhengige av for å leve? I denne boken finner du svarene, i hvert fall så langt forskningen har noen svar å gi.
Varenummer870395
Forlag/produsentFont Forlag
ForfatterOle Mathismoen
Utgivelsesår2007-10
Antall sider391s
Fotos - illustrasjonerFargeillustrert
InnbindingInnbundet
ISBN9788281690196
SpråkNorsk

Boka er nominert til Brage-prisen 2007

De som kjøpte Klima kjøpte også
Allemannsretten
Pris: 299
Midtnorske turopplevelser
Pris: 199
Humler i Norge
Pris: 300
Piip-show
Pris: 139
Gulspurv krus
Pris: 170
Forlagets info

Norges fremste miljøjournalist skriver om et tema som opptar og bekymrer klodens befolkning mer enn noe annet.

Det er minst én, kanskje flere millioner år siden konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren var så høy som den er nå, og det blir stadig mer av den. Sammen med andre klimagasser har CO2 hovedansvaret for at drivhuseffekten blir stadig kraftigere og påskynder den globale oppvarmingen. FNs klimapanel anslår at temperaturøkningen i dette århundret vil være på mellom 2 og 4,5 grader. Sist temperaturen på kloden var 2-3 grader høyere enn nå - for vel tre millioner år siden - lå havnivået 25-35 meter over dagens. Dersom forskernes øvre anslag for temperaturøkningen slår til og det blir opptil 6 grader varmere, er det tvilsomt om noe liknende har skjedd på planeten vår de siste 50 millioner årene.

Hva er det som skjer, og hvorfor skjer det? Hva vil konsekvensene bli - for deg og meg og barna våre, og for dyrene og plantene som vi er avhengige av for å leve?

I denne boken finner du svarene, i hvert fall så langt forskningen har noen svar å gi. Med smittende entusiasme formidler forfatteren sin brede kunnskap om kompliserte årsakssammenhenger som «vil resultere i en totalt annerledes planet enn den vi kjenner». Her får du vite hva drivhuseffekten egentlig er, hvorfor bare små temperaturforandringer kan gi så dramatiske utslag, hvordan det vil gå med været og verdenshavene og polområdene, og hva følgene vil bli for milliarder av menneskers tilgang til mat og energi. Dessuten er egne kapitler viet de meget ubehagelige politiske utfordringene som må ses i øynene, blant annet når flere millioner mennesker blir drevet på flukt fra sine byer og hjemsteder på grunn av klimaendringer som vil snu opp ned på de fleste av klodens økosystemer.

Klima er ikke en bok som forteller deg hva du kan gjøre. Men den gir deg alle forutsetninger for at du selv skal kunne gjøre deg opp en mening om hva som kan og bør gjøres. Om Ole Mathismoen har et budskap, er det at omfattende - og vel dokumenterte - klimaendringer allerede er på gang, og at alt tyder på at de vil bli betydelig mer dramatiske innenfor en ganske kort tidshorisont. Selvsagt må vi gjøre noe drastisk med våre utslipp for å redusere omfanget av skadene, men vi må også forberede oss på tilpasning - på at våre barn og barnebarn vil arve «en totalt annerledes planet enn den vi kjenner». Og det vil vi ikke klare før vi innser hvor uendelig avhengige vi er - av hverandre, og av de finurlige mekanismene i naturen som har gjort livet mulig på planeten vår.

Boken er gjennomillustrert med fotografier, kart og grafikk.

 De som søkte Klima søkte også
Nikon Marine 7X50CF WP Ocean Pro
Pris: 3799
Bokfink
Pris: 110
Opticron Oregon 4 PC 10x50 DCF.GA
Pris: 2995
Postkort dverggås
Pris: 5
Swarovski Objektivdeksel til EL32
Pris: 50
Flaggermuskasse 1FD
Pris: 763
Sky-Watcher Skyhawk 114 EQ
Pris: 3396
HP-20 høyttaler
Pris: 1700
Feisol 3SS-1019 Spikes
Pris: 182
Håvhåndtak i tre
Pris: 99Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2022 Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Blåmeisene i ospestammen Et øye for Øyenstikkere
Dyrespor Fuglenes fantastiske verden
Insekter i Norge Nattens lydløse jegere
Europe's Birds Frøboka

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid