Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Laks og laksefiske på Sørlandet      Nyhet! 

Historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst

Pris: 429
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 1 på lager
Laks og laksefiske på Sørlandet er historien om hvordan det har vært mulig å gjenskape Sørlandet som laksedestinasjon.
Varenummer845079
Forlag/produsentCappelen Damm
ForfatterBerg. Ø., Haraldstad, T., Haraldstad, Ø.
Utgivelsesår2022-05
Antall sider308s
Fotos - illustrasjonerRikt ill, med f-fotos Mer enn 1000 f-fotos
InnbindingInnbundet
ISBN9788202765583
SpråkNorsk

Bla i boka

Etter mange tiår med forsuring av vann og vassdrag, har målrettet og omfattende vassdragskalking ført til at laksen er tilbake i elvene som i sin tid var berømt for sin lakserikdom. I miljøvernhistorisk perspektiv er dette en av få virkelige gladsaker. Den viser at det nytter å snu en negativ utvikling og reparere skader vi mennesker har påført naturen og økosystemene.

Sterke laksebestander i elvene på Sørlandet er viktig, og økende interesse for laksefiske i landsdelen viser at investeringene i elvene betaler seg gjennom ringvirkninger som også bidrar til viktig verdiskaping på Sørlandet.

I denne boka presenterer forfatterne 10 elver med stor lokalkunnskap, og gjennom tekst, foto og kart inspirerer boka sportsfiskerne til å sette kursen mot Sørlandet og laksefiske i sørlandske lakseelver. For laksefiskere har Sørlandet seilt opp som en ny, attraktiv destinasjon, og Mandalselva er ofte på topp ti-lista over norske lakseelver. Samtidig formidler forfatterne den gode historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst – en historie som vekker internasjonal oppmerksomhet.

Gjennom tekst, illustrasjoner og foto inspirerer boka sportsfiskere til å sette kursen mot Sørlandet og laksefiske i sørlandske lakseelver. Samtidig formidler forfatterne den gode historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst – en historie som vekker internasjonal oppmerksomhet.

I miljøvernhistorisk perspektiv er dette en av få virkelige gladsaker. Den viser at det nytter å snu en negativ utvikling og reparere skader påført naturen og økosystemene.

Sterke laksebestander i elvene på Sørlandet er viktig, og økende interesse for laksefiske i landsdelen viser at investeringene i elvene betaler seg gjennom ringvirkninger som også bidrar til viktig verdiskaping på Sørlandet.


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Himmelkalenderen 2023
Stickmyggor i Nordeuropa Stikkevepser i Norge
The Gelechiidae of North-west Europe Identification Guide to European Passerines
Hoppspindlar i Sverige Europe's Birds
Skyddsvärd skog Kor i granskauen

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid