Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Nattens lydløse jegere      Tilbud nå kr 298 – før kr 398 

Ugler i Norden

Pris: 298
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10+ på lager
En fantastisk bok om Nordens ugler, skrevet og vakkert fotografert av de prisbelønte fotografene og forfatterne Felix Heintzenberg og Tom Schandy.
Varenummer824050
Forlag/produsentTom & Tom forlag
ForfatterHeintzenberg, F., Schandy, T.
Utgivelsesår2015-10
Antall sider192
Fotos - illustrasjonerGjennomillustrerrt med fargefotos
Format (cm)27x27
ISBN9789197993326
SpråkNorsk

Nattens lydløse jegere er årets gavebok til alle naturinteresserte!

De som kjøpte Nattens lydløse jegere kjøpte også
Meisenes hemmelige liv
Pris: 349
Norske fugler
Pris: 448
Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Pris: 298
Rovfugler
Pris: 98
Europas falker
Pris: 469
Ugler
Pris: 98
Ved fuglebrettet
Pris: 98
Se en smakebit fra boka her

Nattens lydløse jegere er en praktbok med de kjente naturfotografene Felix Heintzberg og Tom Schandy som tar for seg uglene som lever i Norden. Her finner du praktfoto av uglene i deres rette miljø.

Forord fra boken

Fra Skandinavias høyeste fjelltopper i nord til jordbrukslandskapet i sør lever 11 ulike uglearter. De er dyktige jegere med langt mer avanserte sanser enn våre egne. Både deres knivskarpe syn og - framfor alt - utrolige hørsel er mesterverk, nær grensen for hva som er biologisk og teknisk mulig for levende skapninger. De skarpe sansene og den lydløse flukten gjør det mulig for dem å fange bytte under vanskelige forhold. Vi mennesker fascineres ikke bare av uglenes evne til å fange mus, men også av deres vakre utseende, samt deres hemmelighetsfulle livsstil med mystiske, nattlig rop. De lever i en parallell nattlig verden til vår egen verden, og derfor møter man dem sjelden. De gjemmer seg godt, dag som natt.

Hvis man får muligheten til å se ei ugle, blir man slått av hvor vakre de er med sine glødende øyne og maleriske fjærtegninger. Ikke sjelden blir det et møte på kloss hold. Mange ugler tillater oss å komme svært nær, samtidig som de med store ugleøyne titter på oss, så man undrer seg over hvem som ser på hvem.

I over fem års tid har vi, Felix Heintzenberg og Tom Schandy, jobbet med denne boka. I løpet av disse årene har vi møtt, studert og fotografert mange ugler, både hver for oss i våre respektive hjemtrakter i Norge og Sverige, men den seinere tid også sammen på felles fotoreiser. Mens noen av våre personlige ugleminner strekker seg langt tilbake til vår barndom, har andre vært nøkkelopplevelser som har vekket vår interesse og vår kjærlighet til disse fantastiske skapningene, en kjærlighet som med tiden har formet vårt arbeid som naturfotografer.

Noen ugler husker vi godt: Da Felix gikk på videregående skole i sin gamle hjemby Lübeck nord i Tyskland, pleide han å passere en gammel kirke hvor en hubro med jevne mellomrom satt på kirketaket. I mørke vintermorgener lød dens skumle rop og fylte byen og barnas skolevei med spenning og mystikk. Mens de fleste ikke la merke til den store ugla, så Felix fram til de tidlige møtene med hubroen. I blant stoppet han en stund for å lytte. Det hendte at han glemte tiden og kom for seint til undervisningen. Lærerne hadde forståelse for at han noen ganger ikke kom tidsnok, og for at Felix i skoletiden av og til lot tankene vandre til møtene med nettopp den store ugla.

Som biologistudent reiste Felix i 1996 til det nordlige Skandinavia for blant annet å oppleve lapp- og snøugler i midnattssol. Hans første møte med ei lappugle i nærheten av Boden i Sverige ble uforglemmelig, og Felix husker den dag i dag den store lappuglehunnen som voktet sine unger i en myggfull granskog. Noen dager seinere lyktes han til og med å få se ei snøugle langs ishavskysten i Nord-Norge. Til tross for at møtet var svært kort, var dette en opplevelse for livet. De seinere årene har Felix arbeidet med ulike holkprosjekter og ringmerking av ugleunger. Han har til sammen snekret og satt opp flere enn 250 ugleholker i Sverige.

Også Tom minnes sine første møter med uglene. I 1974, mens han gikk på barneskolen, dannet han en liten klubb som het ”Ugleklubben”. Klubben var en barneklubb for fugleinteresserte, med klassekamerater som medlemmer. De unge deltakerne hadde regelmessige møter og tok skogsturer for å lytte etter ugler på vårvinteren. Det handlet først og fremst om kattugler, som hekket i parker og i skogsområdene rundt Drammen der Tom vokste opp.

Noen år seinere fikk Tom oppleve flere av de nordiske ugleartene. I 1978 var han for første gang på Hardangervidda og håpet selvfølgelig å få se snøugler. Dessverre var han fire år for seint ute, den siste hekkingen fant sted i 1974. Tom gjorde likevel et intervju med ornitologen og snøugleeksperten Gunnar Lid om snøuglene på Hardangervidda. Seinere fikk han følge med forskeren på fjellet for å kontrollere gamle snøuglelokaliteter. Selv om de ikke fant noen ugler, var det likevel en spennende og inspirerende tur.

I denne boka har vi valgt å fokusere på de 11 ugleartene som hekker i Norge, Sverige og Finland. Høydepunktet i arbeidet med boka kom sommeren 2015 da vi sammen reiste til et avsidesliggende fjellområde i det nordlige Skandinavia. Vi teltet og fotograferte naturen i det golde og snødekte landskapet i 1000 meters høyde og mer enn 50 kilometer fra nærmeste vei. I løpet av ei uke så vi ingen andre mennesker, heller ingen flystriper på himmelen. Da vi på denne turen for første gang fikk oppleve hekkende snøugler i Norden, var sirkelen på mange måter sluttet. Å se det hvite ugleparet med gule øyne mate et kull unger i skinnet fra midnattssola, i et snødekt fjellandskap, var en magisk og uforglemmelig opplevelse.

Selv om snøugla for oss kanskje har vært den mest ettertraktede, mystiske og vakreste av alle uglearter, så er alle ugler fascinerende på sine egne vis, noe som vi forhåpentligvis har lyktes med å vise i denne boka.Denne varen finnes også i følgende sammensatte varer
Vinterfugler og Nattens lydløse jegere
 Gavepakke
Nattens lydløse jegere

De som søkte Nattens lydløse jegere søkte også
Dyreliv i havet
Pris: 549
Gulls of Europe, North Africa, and the Middle East
Pris: 398
Kjøttmeis
Pris: 115
Fuglebokpakke - Kikk og bruk - Guide til Norges fugleliv - Gyldendals store fugleguide
Pris: 998
Vinterfugler ved foringsbrettet
Pris: 98
Stikkevepser i Norge
Pris: 350
Levende felle for mus
Pris: 591
Rovfuglsilhuett sort
Pris: 50
Nordens fjärilar
Pris: 269
Birdsticker 5-pakning
Pris: 238Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Himmelkalenderen 2023
Artsmangfold i skog Norsk Flora
Stikkevepser i Norge Skjæreboka
Maur i Norge Hvem er den lille fuglen der?
Norske fugler Norsk lavflora i farger

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid