Gå til hovedmeny

Hilsen fra fjellet

mine møter med fjellfuglene

Pris: 349
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 7-10 dagers leveringstid
I boka Hilsen fra fjellet - mine møter med fjellfuglene skildrer Jon Østeng Hov sine møter med fuglene i den norske fjellnaturen. Gjennom varierte og unike bilder får vi innblikk i de ulike fugleartenes kjennetegn og levevis.
Varenummer800135
Forlag/produsentFagbokforlaget
ForfatterHov, J., Ø.
Utgivelsesår2016-10
Antall sider222s
ISBN9788245020571
SpråkNorsk

De som kjøpte Hilsen fra fjellet kjøpte også
Meisenes hemmelige liv
Pris: 199
Taksvale krus
Pris: 150

Forord

Finnes det noe triveligere enn å gå i fjellbjørkeskogen eller på snaufjellet tidlig på såmmå- ren, og kjenne lukta av gryende liv? Av en såmmår som vokser fram rundt seine snøfonner? For meg gjør det ikke det. For dette er essensen i mitt liv. Som gjennom åtti år har grodd inn i min sjel og inn i mitt hjerte. Dette er mitt heimmiljø.

Jeg elsker å sjå fjellblomstene som springer ut med sine intense farger. Høre fjellbekkens sprudlende sang. Høre tidlighumlenes summetoner – og de første myggtonene.

Men mest fuglene. Både de lokale og de heimattvendte. Få høre lirypesteggens lengselskakling enno mens snøen dominerer landskapet. Få ønske blåstrupe og løvsanger velkommen når gråvieren vifter med sine nyutsprungne rakler. Ligge på en tørrabb og lytte til enkeltbekkasinens trolske spill. Høre heiloa gråte på kreklingdekte barflekker. Favne alt med et åpent sinn.

Det er slike opplevelser denne boka er bygd på. Det er ingen fagbok om fjellregionens fugler, men om forfatterens mange møter med sine bevingede venner.

Dessverre har de fleste fugleartene i fjellregionen hatt en sterkt tilbakegang de siste tjue– tretti åra. Også insektene er inne i en negativ utvikling. Hva det kan skyldes, er det mange teorier om, både seriøse og useriøse, men noen sikker konklusjon har jeg ikke sett. Kan hende finnes det ikke noen enkel forklaring, til det er kanskje problemet for komplekst.

Fortsatt kan man, sjøl om det er lenger imellom, gråte med heiloene, nyte sangen fra blåstrupehannen, glede seg over gjøkens glade latter og lappspurvens jublende toner. Det gjelder bare å komme seg ut og nyte det. Det gir fred i sinnet. Velkommen inn i boka.

Jon Østeng HovDe som søkte Hilsen fra fjellet søkte også
Mikroskopstativ med underlys
Pris: 508
Sylan Sør
Pris: 259
Fuglemater med kamera
Pris: 1752
Birds of Sri Lanka
Pris: 401
The Magpies
Pris: 712
Rype og skogsfugl
Pris: 299
Pocket Handbook of Nonhuman Primate Clinical Medicine
Pris: 98
Museumsutstillinger
Pris: 350
Vår Fuglefauna
Pris: 40Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Norges sommerfugler Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Gyldendals nordiske feltflora Humler i Norge
Mossor Dagfjärilar - Fältnyckeln
Danmarks halvgræsser Norsk lavflora i farger
Skjæreboka Gräshoppor i Sverige

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid