Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Skogen

Cappelens naturhåndbøker

Pris: 249
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 7-10 dagers leveringstid
Naturhåndboka tar for seg de vanligste artene vi kan finne i skogen. Alt fra pattedyr, fugler, snegler, amfibier, insekter og småkryp, samt blomster, trær, mose, lav og sopp. Den presenterer i alt 160 arter med fargefotografier og artsomtale.
Skogen
Varenummer870390
Forlag/produsentCappelen
ForfatterBevanger, K.
Utgivelsesår2007-04
Antall siderca 190s
Fotos - illustrasjonerFargefotos
InnbindingPlastomslag
ISBN9788202262303
SpråkNorsk

Praktiske naturhåndok med solid plastomslag og hendig lommeformat. Gjennomillustrert med flotte fargebilder, utbredelseskart og fargekoder, som gjør det enkelt og finne fram. Tekstene beskriver utseende og spesielle kjennetegn, opprinnelse og leveområde.

De som kjøpte Skogen kjøpte også
Sportegn fra dyr
Pris: 289
Blomster
Pris: 249
Fjellet
Pris: 249
Fuglesang (kompakt)
Pris: 262
Dyr og Sportegn
Pris: 199
Ynglekasse for solitære bier
Pris: 249

Anmeldelse fra Fauna 60 (2), 2007:

Ved Roald Bengtson  

Fin liten skogbok med et allsidig utvalg av planter, sopp og dyr

Dr.scient. Bevanger (født i 1947) er seniorforsker i NINA. 

Tidligere bøker i serien med zoologisk innhold er Fugler, Fjellet, Dyreliv i byen, Fisker og Kysten. Noen av dem er nylig kommet i reviderte utgaver. 

Innledningsvis er det en 18 siders interessant beskrivelse av flere sentrale aspekter ved skog. Noen stikkord er historiske perspektiver, dagens skog, utviklingsstadier, skogtyper, skogen som livsmiljø, samspill mellom artene der, samt skogen og mennesket. Eksempler på et par sentrale historiske faktorer som fremdeles preger især mye kystnær natur på Vestlandet er henholdsvis hogst for å skaffe husdyrbeiter og brensel til saltutvinning (koking av sjøvann). 

I den nevnte innledningens første underkapittel, «Hva er skog?», kunne det ha vært fokusert nærmere på at skogen utgjøres av mer enn trær (altså det totale økosystemet). Underkapitlene «Skogen i dag» og «Skogen og mennesket» skulle like godt ha vært slått sammen, og hvor stor betydning mennesket har for dagens skogbilde burde kommet tydeligere fram. Det savnes noe om overgangen fra skånsom plukkhogst til bestandsskogbruk, med ikke minst problematisk store hogstflater. Moderne skogbruk har ofte en dramatisk negativ effekt på biomangfold og natur for øvrig, men det skal heller ikke ignoreres at miljø- og flerbrukshensyn i stigende grad blir tatt hensyn til. Bildet på side 17 er for øvrig ikke av slagugle, men lappugle. 

Deretter er det omtaler av 160 arter fordelt på edderkoppdyr og insekter, snegler og krypdyr, fugler, pattedyr, trær og andre karplanter, moser, sopp og lav. Fargekoder og symboler øverst på sidene gjør det enklere å finne de ulike gruppene. Det er et fargefotografi av hver art. Storparten av bildene er gode, men ikke alle (som eksempelvis det av møller på side 81). Enkelte er også uheldig klippet slik at for eksempel noe av halen til en fugl ikke kommer med. I likhet med i visse andre bøker er mange bilder av trær ganske håpløse ved at de er tatt på for langt hold og ikke viser viktige detaljer som for eksempel form på løv (som gråor og hassel på side 129). Mange av fotografiene er tatt av Bevanger selv. 

Artstekstene er delt i «Utseende», «Forekomst» og «Levevis». Det behandles kun to arter pr. oppslag, så det er plass til ganske fyldige omtaler. For mange av artene gis det under «Levevis» også en del interessant informasjon om kulturhistorie, navneskikker og navnenes betydning. Tekstene er overveiende gode. Imidlertid kunne det blant annet vært nevnt at flått også kan overføre farlige virus og ikke kun bakterier. Videre har skoglemen oftest et karakteristisk brunlig parti bak. 

Til slutt er det en side som forklarer noen ord, navneregister, elleve referanser og en oversikt over hvem som står bak bildene («Kerstegen» må dog være «Kersbergen»). 

Boken anbefales, særlig på grunn av artstekstene.


De som søkte Skogen søkte også
Mistnett, 19mm maske,  9m lengde
Pris: 428
Butterflies of Portugal
Pris: 484
Garmin Reim for fenix 3, gul
Pris: 239
Norges sommerfugler
Pris: 390
Sommerfuglhåv, hvit
Pris: 395
B7 Tre Kroner 1:100 000
Pris: 119
Norges mineraler
Pris: 595
Z2 Borgafjäll - Risbäck
Pris: 139
Manfrotto Macro glide plate 454
Pris: 1399
Garmin Stropp med karabinkrok
Pris: 189Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Rype og skogsfugl
Fuglesang (kompakt) Aschehougs fuglebok med CD-er
Gyldendals store fugleguide og Norske fugler Handbook of Western Palearctic Birds
Humler i Norge Fugleskolen
Dyrelyder og fuglesang i norsk natur Norske amfibier og reptiler

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--