Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Korona informasjon - Natur og Fritid
Vi tar i mot bestillinger i vår nettbutikk og sender varer som vanlig. Vi følger daglig opp våre transportører Postnord og Posten og sporingen av alle utsendte pakker nøye. Så lenge pakkene kommer fram som normalt vil vi fortsette driften på vanlig måte.
Mer informasjon finner du her

Fuerteventura og Lanzarote      Turen er arrangert 

NoF Travel tur, 19 – 28. oktober 2019

Pris: 1
Fraktfri levering!
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: Venteliste
På denne drøye ukesturen til de to Kanariøyene, Fuerteventura og Lanzarote. Vi ser på de lokale fuglene i tillegg til de som trekker igjennom på vei mot sør i oktober. Med sin beliggenhet har øyene en fin blanding av trekkfugl og lokale spesialiteter.
Varenummer20197

Vi besøker kysten og den mer kuperte naturen utenfor turiststeden. Her finnes endemer som kalottmeis og kanaripiplerke, arter som er mer vanlige i N-Afrika som ørkenløper og trompeterfink, samt mange andre spennende arter. Turleder Håkan Billing

NoF Travel tur til Fuerteventura og Lanzarote, 19 -28. oktober 2019

Fuerteventura og Lanzarote ligger kun 100 kilometer fra Maroccos sørkyst, og danner de østlige kanariøyene. Nærmeste øy er Gran Canaria, som også ligger 100 kilometer unna. Avstanden mellom Fuerteventura og Lanzarote er kun 10 kilometer. Øyene er henholdsvis 1660 og 850 km2 store. De østlige øyene skiller seg fra resten av Kanariøyene. Foruten vakre sandstrender har øyene mange andre, spennende biotoper å by på. Steinete, karge klipper mot Atlanterhavet, store lavaørkener, tørre steinørkener, buskørkener, sanddyner og saltsaliner. Dette gir et spesielt plante- og fugleliv.

  TUROVERSIKT  
  Reisebeskrivelse  
  Pris  
  Antall deltakere  
  Transport  
  Reisetidspunkt  
  Overnattingsfasiliteter  
  Mat  
  Vær  
  Fotografering  
  Helse  
  Nødvendig utstyr  
  Annet  
  Påmelding  
  Turleder  
  Artsliste  
  Reisevilkår  
   
Ørkenløper.

 

Turen dag for dag
Programmet kan endres ut fra værforhold og hvor de mest interessante fuglene holder til.

Dag 1 - Lørdag 19. oktober
Reise Oslo Gardermoen til Fuerteventura

Dag 2 - Søndag 20. oktober
Dagstur til Tindaya Plains. Dette er beste lokaliteten for ørken- og steppefugler på Fuerteventura. Terrenget består av rødfarget jord, svart lava og hvit sand. Her ser vi etter berberhøne, triel, kanaripiplerke, svartbuksandhøne, kragetrappe, ørkenløper, flekkdverglerke, krattvarsler, maskesanger. Vi drar også innom Barranco Esquinzo for å få med oss trompeterfink, kanariskvett (endem på Kanariøyene) og diverse sangere og andre trekkfugler som bør ha ankommet på denne tida.

Dag 3 - Mandag 21. oktober
På dag to konsentrerer vi oss om området ved Betancuria, som regnes som Fuerteventuras vakreste landsby. Her er det optimalt for å se trekkende sangere og kalottmeis. I skogområdene satser vi på kanariirisk, svarthodesanger, hærfugl, falker og våker. Vi avslutter ved palmeskogen i Las Peñitas for å se arter som trompeterfink og palmedue.

Dag 4 - Tirsdag 22. oktober
Dagen begynner med å dra til El Cotillo Dunes. Målarter er triel, berberhøne, kanaripiplerke, kanariskvett, krattvarsler, svartbuksandhøne og trompeterfink. Langs kysten av El Cotillo Dunes satser vi på vadere som hvitbrystlo og andre småvadere. Dagen avsluttes ved La Oliva Centre for å oppleve trekkfugler samt et besøk til en matestasjon for gribber.


Svartbuksandhøne.

Dag 5 - Onsdag 23. oktober
Denne dagen begynner ved saltmuseet i Salinas del Carmen på øyas østside. Her er det gjerne mengder av vadere på trekk, blant annet mange av våre vadere i vinterdrakt. Av andre arter bør vi se splitterne, skjestork, kuhegre og andre hegrer. Vi drar videre til Barranco de la Torre et steinkast unna for ulike sangere, berberhøne, åtselgribb og andre rovfugler, seilere m.m.

Dagen avsluttes ved at vi drar til nordenden av øya for å ta ferga over til Lanzarote.

Lanzarote – dag 6 til 10

Dag 6 - Torsdag 24. oktober
Etter frokost drar til Soo-ørkenen på øyas vestside. Her satser vi på kragetrappe, ørkenløper og andre steppearter. Vi vil også få informasjon om naturvernarbeidet på Lanzarote, og om øyas geologi, flora, fauna og det tradisjoelle, meget spesielle jordbruket.

Dag 7 - Fredag 25. oktober
Dette blir havets dag. Vi drar med båt forbi øya La Graciosa, som er naturreservat, og videre ut til øyene Montaña Clara og Alegranza. Bortsett fra Marocco finner vi her Atlanterhavets nest største kolonier av gulnebblire og eleonorafalk. På en bra dag er havet fullt av lirer mens det samtidig vrimler av falker i lufta. Her bør vi også kunne se andre spennende, marine fuglearter.

 

Bra med gulnebblirer på sjøen.

Dag 8 - Lørdag 26. oktober
Fortsatt holder vi oss på Lanzarotes vestside, og besøker klippene ved Famara. Her er det meget gode muligheter for å se berberfalk. Etter lunsj drar vi noen av de mange dalene og ravinene i nærheten samt til de grønne dalene i nord for å se på trekkende spurvefugler.

Dag 9 - Søndag 27. oktober
Den siste dagen besøker vi nasjonalparken Timanfaya. Vulkanen Timanfaya er fortsatt aktiv, og vi blir med på en guidet busstur i det meget spesielle lavalandskapet. På toppen av vulkanen er bakken så varm at man ikke kan gå barbent.

 

Timanfaya nasjonalpark, Lanzarote. Foto: håkan Billing.

Dagen avsluttes på restauranten Vikinghuset i Puerto del Carmen, hvor vi oppsummerer våre opplevelser på turen.

Dag 10 - Mandag 28. oktober
Returreise fra Lanzarote til Oslo


Pris
Pris er foreløpig usikker. Vi kalkulerer med en pris ca kr 20000. Det er noe usikkerhet rundt flypriser høst/vinter 2019.
(Se forøvrig reisevilkår)

I prisen inngår fly fra Oslo Gardermoen, lokal transport, ferje og avgifter i reservater. Videre inngår lokal guide, overnattinger og tre måltider per dag, inklusive én drikke per måltid. Innlosjering i Twin-/dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg (må bestilles i god tid, spør om pris).


Antall deltakere
12 deltakere pluss turleder og lokal guide.

Reisetidspunkt
Avreise Gardermoen 19. okt. 15:15
Retur Gardermoen 28. okt. 22:55Transport 
Fly Oslo - Fuerteventura/Lanzarote t/r (Kanariøyene). Lokal biltransport. Ferje Fuerteventura - Lanzarote.

Overnattingsfasiliteter 
Enkel men ok standard. Innlosjering i dobbeltrom. Enkeltrom mot tillegg (må bestilles i god tid, spør om pris).

Mat 
Tre måltider per dag, inklusive én drikke per måltid. Mat på fly og flyplasser er ikke inkludert utover det flybillettene inkluderer. Deltagere som ønsker spesialkost eller har allergier må melde fra i god tid.

Berberfalk.

Vær 
Temperaturen på Kanariøyene er behagelig i oktober. 15-25 grader. Normalt lite regn. Siden øyene ligger ute til havs kan det være en del vind.

Fotografering
Fotografering er ikke prioritert, men det blir mange muligheter til å ta bilder.

Helse 
Kanariøyene har ingen spesielle forholdsregler om helse. Vi understreker at NoF Travel anser at personlig helse og vaksinestatus er den enkeltes ansvar. Det kan bli noe gåing, men ikke lange turer. Noen stier er steinete, og strendene kan ha våte og glatte klipper.

Nødvendig utstyr 
Reiseforsikring og pass. De fleste steder tar kredittkort, men det kan være lurt å ha med noe Euro. Kikkert er nødvendig, teleskop er å anbefale. Gyldendals store fugleguide passer ypperlig. Husk notatblokk og penn. Gode feltklær og ordentlige tursko! Ta med lett regntøy. Liten tursekk til lunsjpakke og drikke anbefales. Sjøsykepiller hvis nødvendig. Sola tar hardt, ta med kaps eller feltlue samt solkrem.

Annet
Dette er en «all inklusive»-tur med lokal guide.
Sikkerhet/politikk: Kanariøyene regnes som trygt uten konflikter.

Kragetrappe.Påmelding 
Påmelding hos Natur og Fritid. Først til mølla gjelder.

Turleder
Håkan er leder for Norsk Ornitologisk Forening, Oslo og Akershus. Han har arrangert mange lokale turer og samlinger, og har i en årrekke arrangert og guidet våre turer i Norden (Hornborgasjön, Falsterbo, Öland, Skagen). Håkan har både besøkt og sett på fugl på Lanzarote tidligere.

Om det er noe du lurer på i forbindelse med turen, ta kontakt med reiseleder Håkan Billing, hakan@naturogfritid.no

Artsliste
En artsliste over potensielle fugle- og pattedyrarter vil bli distribuert til deltagerne i forkant av turen.

Litteratur

Det finnes flere bøker for området. Gyldendals guide dekker, men de to neste på listen har betydelig mer detaljer rundt det lokale fuglelivet og naturen vi skal besøke. De to siste er også gode, men dekker et litt større område av de atlantiske øyer utenfor Spania/Portugal og det nordlige Vest-Afrika.

Gyldendals store fugleguide

Birds of the Canary Islands

The Nature Guide to the Canary Islands - Lanzarote and Fuerteventure

Field Guide to the Birds of Macaronesia

A Field Guide to the Birds of the Atlantic Islands

Håkan på berberfalklokalitet.

trompeterfink


  Eleonorafalk   Kanariskvett


Åtselgribb

 

Spermhval

 

Kanaripiplerke.

 

Kalottmeis

 

Gulnebblire.

 

Flygefisk

Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Fuglesang (kompakt) Nordens fjärilar
Poroid Fungi of Europe Gyldendals store fugleguide og Norske fugler
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Norges sommerfugler
Fugledagbok Nattens lydløse jegere
Sveriges Fjärilar Bladmossor: Vitmossor – knappnålsmossor: Bryophyta: Sphagnum–Tetrodontium
4 mest solgte bøker
Fuglesang (kompakt) Nordens fjärilar
Poroid Fungi of Europe Gyldendals store fugleguide og Norske fugler
4 mest solgte optikk
Opticron G 2,5x 65 mm Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 3 8x42 Nikon Monarch 5 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid